A zis doctorul să scriu

Da. Cică să scriu orice. Nu contează dacă greșesc. Nici nu contează ce scriu. Doar să o fac.

M-am gândit serios la treaba asta. Odată a funcționat, mai devreme, când eram eu mai tânără și mai înțeleaptă. Aveam un jurnal cu foi aspre și un pix mișto. Și scriam noapte de noapte. Nu mai știu ce, dar știu că îmi plăcea.

Acum nu prea am chef. Că știu ce îmi vine să scriu. Aș scrie certuri. Certuri infinite. Înjurături, cu futu-ți și d-astea. Dar nu pot. Lumea vrea de la mine să fiu doamnă. Să fiu o nebuloasă care colapsează spectaculos și devine o stea strălucitoare. Că cică am fi făcuți din praf de stele.

Ori eu nu mă simt așa. Mie îmi vine să înjur și să întreb de ce. Și nu doar să întreb, ci să și înțeleg. Că mie treaba asta cum că lumea ar fi plină de ticăloși și ipocriți nu îmi ajunge ca explicație. Deși, foarte sincer vă spun, e singura plauzibilă.

Problema mea principală nu e că nu aș funcționa singură, că funcționez. Și sunt chiar foarte frumoasă, precum nucii ăia singuri de capul lor într-un câmp, care se pare că ar face cele mai bune nuci din lume. Că așa e cu chestiile care cresc singure de capul lor, nu seamănă cu nimic, nici la formă, nici la gust.

Problema mea e că am nevoie de oameni ca să strălucesc. Că și stelele alea, de ce sunt ele acolo dacă nu se lă vadă cineva? Și atunci cum să accept eu că oamenii sunt niște ticăloși? Păi atunci cu sclipiciul meu cum dracului rămâne, mie cine mi-l mai aprinde?

Bine, nu acuma, că aș declanșa un cataclism de foc. Un fel de estincție. Și nu pot să îmi permit, că bine, bine, mă răcoresc la suflet dar dup-aia îmi pare rău și dintre toate lucrurile care nu îmi plac, regretele sunt preferatele mele.

Îmi trebuie așa, ceva care să semene cu un miracol mai mult decât pentru o vreme. Un miracol adevărat, unul singur, nu foarte mic, ci mai mărișor așa, mai pfoai de mine ăsta chiar că e un miracol.

Înțelegeți?

Da? Nu? Și eu.

Am scris, domn’ doctor, ați văzut?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s