Despre plecare

Plecările sunt de multe feluri. Oamenii pleacă și vin din cele mai diferite motive. De obicei fug de ceva ori fug spre ceva.


Se pleacă din ură, plictis sau dragoste. Se pleacă pentru a ajunge. Se pleacă pentru a spori distanța. Uneori se pleacă pur și simplu, nu toate plecările au la capătul celălalt o destinație. Se pleacă de prea mult stat. Sau de prea mult plecat, când nu știi să faci altceva. Se pleacă și rămânând, dacă stau bine și mă gândesc.


Se pleacă în fugă sau treptat, trântind ușa ori lăsând-o ușor deschisă. Se pleacă desculți și goi, se pleacă și plini. Se pleacă întorcându-se. Într-o direcție sau în toate de-o dată. Se pleacă din nevoia de a avea unde să te întorci. Ori pentru că doar plecând puțin te mai poți întoarce.


Se pleacă din cele mai variate motive. Ori pentru că nu ai motiv să rămâi. Se pleacă de la oameni, sau spre oameni, spre forme de relief, spre lucruri create, inventate, construite. Spre mare, spre mic, spre dor de plin. Se pleacă cu valiza plină ori de umplut.

Apoi, sunt acei oameni care te fac să simți, când ai plecat, că ei sunt cei care s-au dus…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s