Despre femeile care știu ce vor

Am citit acum nu multă vreme, pe Catchy, o postare. Se numește Ce vor, de fapt, femeile care știu ce vor?

M-a intrigat titlul, recunosc. Am vrut să văd, ca la horoscop, dacă se potrivea cu mine ceva din ce era scris acolo. Sau să văd dacă nu cumva era pe acolo listat ceva ce eu cumva nu știam că ar trebui să vreau.

Nu am găsit, evident, nici un răspuns . Exact ca și în cazul horoscopului. Postarea se încheia interogativ: ce naiba caută femeile care cred că știu ce vor?

Și m-am gândit să răspund eu.

Femeile care știu ce vor nu vor ceva de la cineva (de la un bărbat, în speță), ele vor ceva cu cineva. Cu un bărbat. Asta ca să o facem fooooarte simplă. Și, da, există femei ca cele descrise de autorul postării, femei realizate, înconjurate de prieteni cool și multe cărți, femei care trăiesc în case frumoase, nu pentru că ar simți nevoia etalării ci, mai degrabă, pentru că își creează un spațiu care să le ofere confortul de care lumea de lipsește, un loc de fugit în el. Femei care călătoresc mult, dar nu pentru a demonstra cuiva (bărbaților) că nu au nevoie de un el pentru a-și face mofturile, ci pentru că au înțeles de mai demult că lumea e mare și plină de minunății cu care doresc să se umple până li se schimbă geografia interioară, locuri de la care își doresc să învețe să simtă tot ce e de simțit.

Femeile care știu ce vor au învățat de mult că nu vor afla niciodată cât de multe vor, de aceea continuă să caute, plecând prin locuri noi, plecând la oameni noi, în căutarea poveștilor care nu se găsesc nici pe Facebook, nici la știrile de la ora 19.00. Și nu e un moft, este o descoperire care deschide ușa către marea descoperire, cea de sine.

Și da, de obicei femeia care știe ce vrea are succes în carieră, dar nu pentru că în rest totul merge de rahat, ci pentru că la serviciu, ca în toate aspectele vieții sale, ia lucrurile în serios. Și nu e nici măcar aici o chestiune de orgoliu, nu vrea să arate nimănui (bărbaților) câte poate ea face în aceasta searbădă și lipsită de sens eră post-feministă. E doar o fată conștiincioasă care, foarte probabil, își făcea aproapte toate temele pentru acasă și nu prea a avut restanțe nici prin facultate..

Și, din nou, da, femeile care știu ce vor în general sunt bune amante. Din aceleași motive mai sus enumerate: se implică, își fac temele. În plus, pentru un om care știe ce vrea, este nu doar natural, ci și logic, să considere că probabil și cealaltă persoană foarte probabil vrea ceva. În cazul acesta plăcere.

Și, nu, chiar deloc, femeile care știu ce vor nu au un portret robot al bărbatului ideal. O femeie care știe ce vrea, înțelege foarte bine și piața. Iar piața… Eh. Să lăsăm asta.

Vreți să știți care este diferența dintre o femeie care știe ce vrea și toate celelalte femei?

E foarte simplu.

Femeia care știe ce vrea și-a învățat lecția. Nu are liste infinite de dorințe. Este tocmai pe dos. Știe că ce vrea e marfă rară. Că nu are rost să se consume în iluzii. Că mai bine stă și așteaptă iluzia magna, cea care, spre diferență de altele, are puterea de a-i anihila rațiunea și de a șterge din memoria ei antrenată de elevă conștiincioasă lecția învățață pederost cu vreme în urmă. Și în vreme ce așteaptă, nu lasă lucrurile ori viața să treacă pe lângă ea. Pentru că multe lucruri se pot face și în unu, sau în mai mult de doi.

Și nu există nici vreo listă a calităților ori defectelor. O să râdeți, dar femeia care știe ce vrea se îndrăgostește cel mai adesea de defecte, de micile manii, de ticurile verbale, de gesturile stupide și fără semnificație cosmică.

Dar este adevărat că pentru o femeie care știe că nu știe ce vrea, este neapărat, dar neapărat nevoie cel puțin de un bărbat, care, la fel, să știe că ultimul lucru pe care trebuie să îl pretindă de la sine este că știe ce vrea.

Cam atât am vrut să spun. Nu de alta, dar între o paranoia și alta ne pierdem în tot felul de discuții insipide.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s