36

Plouă, în sfârșit. Spală, în sfârșit. Teii și-au pierdut floarea, emoțiile se sting ușor… Vreme de coborât în mine. De făcut socoteli.
Mă uit în jurul meu și observ, culeg, aleg, filtrez orice lucru intră în zona gravitațională a persoanei mele. Unele rămân, altele îmi alunecă printre degete. S-au întâmplat o mulțime de lucruri, s-au întâmplat o mulțime de oameni. Am mai crescut un pic în mine. Mi-a fost luat, dat, luat dar cu ceva simt că tot am rămas. Am învățat de mult că unele momente sunt doar momente, că ce a ajuns odată în profunzime uneori se ridică la suprafață și apoi dispare pur și simplu ca și cum nu ar fi fost.
Când nu știu dacă trebuie să mă simt nefericită, mă uit jur împrejur, iau exemple și simulez situații: mi-ar fi plăcut oare asta? chiar îmi doresc să fie așa? chiar îmi lipsește ceea ce simt că îmi lipsește cel mai mult?
În mod surprinzător, răspunsul este aproape întotdeauna nu. Nu îmi doresc ceea ce uneori cred că îmi doresc. Nu îmi lipsește cu adevărat ceea ce simt că mi-ar lipsi. Și nu îmi place cu adevărat decât ceea ce, la la final,  se aliniază  în mod autentic omului care sunt.
Am ales o stradă dificilă. Am ales varianta cu cele mai slabe șanse de câștig. Am pariat contra logicii sociale. Dar cu o oarecare satisfacție, aceea de a-mi rămâne fidelă. Nu e ușor să fiu eu. Dar nu e urât să fiu eu.

Să fiu eu, este o treabă. Un fel de misiune asumată. Cu riscurile de rigoare. Și tot ce aduce bun. Cum ar fi un om care mă salută cu un compliment de fiecare dată bună, frumoaso!, mă sărută cu un surâs de 16 ani, îmi mângâie părul absent, pierdut în sine și îmi comandă cartofi prăjiți cu brânză, de pofta mea.

Lucrurile stau cum știu ele mai bine că trebuie… Cât despre restul, îmbătrânesc și cred că îmi iese bine. De 36 de ori eu. Și nu pot să nu mă întreb ce îmi mai rezerv.

noapte bună,

mia

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s